Fast tandställning

Fast tandställning, så kallad räls, är vanligast bland barn och ungdomar och det är den som omfattas av betalningsgarantin. I de flesta fall behandlar man både över- och underkäken. Ibland kan man behöva ta bort tänder och detta görs i så fall hos den ordinarie tandläkaren. Behandlingen tar ungefär 1,5-2 år och kräver reglebundna kontroller, var 6-8:e vecka.

Efter avslutad behandling följer en retentionsperiod i form av en skena eller en tråd bakom framtänderna för att stabillisera resultatet.

Tandställning med fast apparatur

Keramiska brackets

Som ett mer estetiskt alternativ vid fast tandställning erbjuder vi keramiska fästen som är mindre synliga.

Tandställning med vita keramiska brackets

Invisalign

Invisalign är en nästan osynlig tandställning som består av en uppsättning skenor som man byter varje vecka. Behandlingsplaneringen sker digitalt på en 3D modell och graden av bettfel avgör hur många skenor man behöver. Som specialistklinik kan vi korrigera även svårare bettfel med Invisalign.

Efter avslutad behandling följer en retentionsperiod i form av en skena eller en tråd bakom framtänderna för att stabillisera resultatet.

En kvinna sätter in en genomskinlig tandskena i munnen

Blekning

Förutom att man har lite olika grundfärg på tänderna, så kan födoämnen, som t.ex te, kaffe och rödvin missfärga tänderna. Om man önskar bleka sina tänder så måste tänder och tandkött vara friska, därför ser vi att man nyligen besökt sin ordinarie tandläkare för kontroll.

Vi erbjuder hemmablekning, vilket betyder att man bleker nattetid under en 3-8 dagars period med hjälp av individuella plastskenor.

Det är vanligt att tänderna isar efter en tandblekning, detta går för det mesta över efter några dagar. Vi rekommenderar att man sköljer med Fluor både under och efter behandlingen.